Specialisti alimentatie fara colesterol Consumatori produse fara colesterol in exces

Evenimente Dobrogea-Benecol


Conferinţa Naţională Managementul Dislipidemiilor (19 noiembrie 2011, Bucureşti)

Dobrogea Grupa participat la cea de-a II a ediţiea Conferinţei Naţionale de Managementul Dislipidemiilor, evenimentce s-a desfăşurat în data de 19 noiembrie 2011, la Bucureşti, cu produsul său pâinea de secară Dobrogea-Benecol . Preşedintele conferinţei a fost prof.univ.dr.Nicolae Hâncu, preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, iar în calitate de speakeri au fost invitaţi medici renumiţi din specializarile: cardiologie, diabet, nutriţie şi boli metabolice, medicină internă. Prof. Univ. Dr. Elvira Craiu a susţinut în cadrul conferinţei tema: “Rolul esterilor de stanoli din plante în controlul dislipidemiilor.”


D6D5D4D3D1D2D7D8D9D10D11D12Campania "Colesterol mărit? Redu-l în mod natural!" Ed. VI (27 octombrie, 3, 10, 17, 24 noiembrie 2011)

Dobrogea Grupa reluat desfăşurarea campaniei “Colesterol marit? Redu-l în mod natural!”  începând cu sfârşitul luniioctombrie, ediţie ce se va desfăşura pana la sfârşitul acestui an.Acţiunea se desfăşoară în incinta farmaciilor Venita Lau&Mar  din Constanţa. Testările sunt programate pentru fiecare zi de joi a săptămânii, între orele 10.00-14.00.

La fel ca în cadrul acţiunilor de testare a colesterolului anterioare şi de data aceasta cei verificați au beneficiat, pe lângă interpretarea rezultatelor analizei şi de sfaturi medicale cu privire la modalităţile de reducere a colesterolului în mod natural.


C1C2C3C4C5C6C7C8Simpozionul ”Noi orizonturi în tratamentul hipolipemiant” (20 octombrie, Constanţa)

Joi, 20 octombrie 2011, Dobrogea Grup a participat la Simpozionul “Noi orizonturi în tratamentul hipolipemiant”, cu produsul său pâinea de secară Dobrogea-Benecol, eveniment ce a avut loc la Teatrul de Balet Oleg Danovski din Constanta, beneficiind de prezenţa extraordinară a Prof. Dr. Daniela Bartoş şi Prof. Dr. Elvira Craiu, ce au adus în prim plan noi soluţii în tratamentul hipolipemiant.


O1O2O3O4O5O6Congresul Naţional de Cardiologie (29 septembrie – 1 octombrie, Sinaia)

Standul Dobrogea-Benecol s-a bucurat de prezenţa a sute de medici cardiologi la cel de-al 50-lea Congres Naţional de Cardiologie, desfăşurat la Sinaia, în perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2011. O parte din medicii prezenţi cunoşteau deja pâinea de secară Dobrogea Benecol cu esteri de stanoli din plante, având pacienţi cu rezultate pozitive în reducerea colesterolului după utilizarea regulată a produsului.


Cardio1Cardio2Cardio 3Cardio 4Cardio 5Cardio 6Cardio 7Cardio 8Cardio 9Conferinta Nationala Sănătate prin Alimentaţie (9 iulie 2011)

Pâinea Dobrogea-Benecol s-a bucurat de un mare succes în cadrul Conferinţei Naţionale Sănătate prin Alimentaţie, care s-a desfăşurat pe 9 iulie la World Trade Center, Bucureşti.

Aproximativ 300 de medici diabetologi, medici de familie, cardiologi si internisti au vizitat standul Dobrogea Grup şi au testat produsele sănătoase oferite spre degustare. De asemenea, reprezentantul Dobrogea Grup în cadrul conferinţei, ing. Nicoleta Vârvorea a susţinut o prezentare despre filosofia şi direcţia companiei privind producţia de alimente funcţionale şi echilibrate nutriţional. Dobrogea Grup şi-a demonstrat şi de această dată calitatea de "Partener de încredere pentru o alimentaţie sănătoasă".

 

 

 


SPACongresul anual al Asociaţiei Medicale Române (14-16 aprilie 2011)

În perioada 14-16 aprilie 2011 s-a desfăşurat la Bucureşti, la Biblioteca Academiei Române, Congresul anual al Asociaţiei Medicale Române, eveniment la care Dobrogea Grup a fost partener. La acest congres au participat nume sonore ale medicinei româneşti: prof.dr. Constantin Ionescu-Târgovişte, acad. Constantin Bălăceanu Stolnici, prof. Leon Zagrean, prof. Dan Cheta, acad. Leonida Gherasim, prof.dr. Sebastian Dumitrache,.

Prima zi a lucrărilor a fost dedicată doctoranzilor în medicină, iar cele mai valoroase lucrări ale acestora au fost premiate. In cea de-a doua zi au fost decernate premiile Anuale ale Asociaţiei Medicale Române, eveniment urmat de sesiuni tematice.

Standul Dobrogea Grup s-a bucurat de prezenţa tuturor participanţilor, care au degustat pâinea de secară Dobrogea Benecol şi au primit broşuri destinate profesioniştilor din sănătate.


Campania "Colesterol mărit? Redu-l în mod natural!" Ed.IV (9 decembrie 2010)

Dobrogea Grup a desfăşurat pe 9 decembrie 2010 cea de-a patra acţiune de testare a colesterolului din cadrul campaniei de informare şi educare a populaţiei ”Colesterol mărit? Redu-l în mod natural!”Acţiunea s-a desfăşurat în incinta unui mall din Constanţa. În cadrul acestui eveniment şi-au măsurat colesterolul 100 de persoane.

La fel ca în cadrul acţiunilor de testare a colesterolului anterioare şi de data aceasta cei verificați au beneficiat, pe lângă interpretarea rezultatelor analizei şi de sfaturi medicale cu privire la modalităţile de reducere a colesterolului în mod natural.

Mai mult, primele 10 persoane care au fost depistate cu un nivel al colesterolului peste limita normală au primit din partea Dobrogea Grup kitul de reducere a colesterolului. Acesta a constat în asigurarea dozei zilnice recomandate de pâine Dobrogea-Benecol (patru felii), pe durata a două săptămâni.


Conferinţa Naţională Managementul Dislipidemiilor (19-20 noiembrie 2010, Bucureşti)

Dobrogea-Benecol a fost partenerul principal al evenimentului ştiinţific, Managementul Dislipidemiilor, desfăşurat în perioada 19-20 noiembrie 2010, la Bucureşti. Moderatorii acestei conferinţe au fost prof.univ.dr. Nicolae Hâncu, preşedinte de onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi prof.univ.dr. Eduard Apetrei, vicepreşedintele Academiei de Ştiinţe Medicale din România, iar în calitate de speakeri au fost invitaţi medici renumiţi din specializarile: cardiologie, diabet, nutriţie şi boli metabolice, medicină internă. Evenimentul s-a bucurat şi de participare internaţională. Prof. univ. dr. Helena Gylling de la Universitatea Kuopio din Helsinki, Finlanda, a dezbătut rolul esterilor de stanoli din plante în reducerea colesterolului (Benecol). Conferinţa din acest an este prima ediţie a acestei manifestări, organizatorii susţinând că este nevoie de perpetuarea acestei experienţe ştiinţifice, din cauza incidenţei crescute a acestei afecţiuni. 


Campania " Colesterol mărit? Redu-l în mod natural!", ed. III (11-12 noiembrie Bucureşti)

Campania " Colesterol mărit? Redu-l în mod natural!" continuă, de această dată în farmacii! Dobrogea-Benecol în parteneriat cu Farmaciile Dona a desfăşurat în luna noiembrie două acţiuni de testare gratuită a colesterolului, în Constanţa şi în Bucureşti. Ambele acţiuni s-au desfăşurat în perioada 11 - 12 noiembrie şi s-a bucurat de aprecierea publicului, care s-a arătat interesat de această acţiune şi de pâinea Dobrogea-Benecol,


Conferinţa Naţională de Medicină a Familiei, 28-30 octombrie 2010, Bucureşti

Dobrogea Benecol a participat în perioada 28-30 octombrie 2010 la cel mai important eveniment ştiinţific al anului 2010 din medicina de familie, care s-a desfăşurat la Palatul Naţional al Copiilor, sub egida Societăţii Academice de Medicină a Familiei. Acest eveniment s-a adresat în special medicilor de familie şi a abordat ca tema principală: Promovarea sănătăţii (de la prevenţie la tratament) în societatea contemporană.

 


Conferinţa Ziua Mondială a Alimentaţiei şi Ziua Mondială a Pâinii (16 octombrie 2010, Institutul Naţional de Statistică, Bucureşti)

Dobrogea Benecol a sărbătorit pe 16 octombrie la Institutul Naţional de Statistică Ziua Mondială a Alimentaţiei şi Ziua Mondială a Pâinii în cadrul conferinţei dedicate. În cadrul evenimentului a fost dezbătută problema alimentaţiei la români, ca factor de risc pentru afecţiunile cardiovasculare, diabet, obezitate şi boli gastro-intestinale. În acelaşi timp s-a tras și un semnal de alarmă privind problemele de alimentație. Și asta pentru că în ultimii ani, din cauza invaziei de alimente nesănătoase de pe piață, tot mai mulți români se îmbolnăvesc de diverse afecțiuni. Medicii invitaţi la această conferinţă au susţinut că oamenii ar trebui să se focalizeze pe alimente naturale şi sănătoase, aşa cum este şi pâinea Dobrogea-Benecol.


Conferinta Ziua Mondiala a Alimentatiei si Ziua Mondiala a PainiiConferinta Ziua Mondiala a Alimentatiei si Ziua Mondiala a PainiiConferinta Ziua Mondiala a Alimentatiei si Ziua Mondiala a PainiiConferinta Ziua Mondiala a Alimentatiei si Ziua Mondiala a PainiiConferinta Ziua Mondiala a Alimentatiei si Ziua Mondiala a PainiiZMACongresul Naţional de Cardiologie (7-9 octombrie, Sinaia)

Standul Dobrogea-Benecol s-a bucurat de prezenta a sute de medici cardiologi la cel de-al 49-lea Congres Naţional de Cardiologie, desfăşurat la Sinaia, în perioada 7-9 octombrie. Cei prezenţi s-au arătat interesaţi de pâinea de secară cu esteri de stanoli din plante, cu efect în reducerea colesterolului. Mulţi dintre medicii care au vizitat şi s-au interesat de produsul Dobrogea-Benecol au declarat că îl vor testa pe ei înşişi pentru a se convinge de eficacitatea alimentului şi că îl vor recomanda, cu siguranţă, apropiaţilor şi pacienţilor. Feed-back-ul pozitiv primit în urma acestui eveniment întăreşte, încă o dată, nevoia unui astfel de produs în dieta alimentară a românilor.


Congresul National de CardiologieCongresul National de CardiologieCongresul National de CardiologieCongresul National de CardiologieCongresul National de CardiologieCongresul National de CardiologieCongresul National de CardiologieCongresul National de CardiologieCongresul National de CardiologieCampania "Colesterol mărit? Redu-l în mod natural! ed.II (2-3 octombrie, Constanta)

În perioada 2-3 octombrie, Dobrogea-Grup a desfăşurat cea de-a doua acţiune de testare gratuită a colesterolului, din cadrul campaniei "Colesterol mărit? Redu-l în mod natural!", la Constanţa. Zeci de persoane care au participat la această acţiune s-a arătat mulţumiţi de produsul Dobrogea-Benecol, pe care l-au testat şi care şi-a demonstrat eficienţa în scăderea colesterolului. Pâinea de secară Dobrogea-Benecol este din ce în ce mai cunoscută în rândul publicului, iar mulţi dintre ei o recunosc, deja, ca produs expert în reducerea colesterolului.


Campania Colesterol marit? Redu-l in mod natural!Campania Colesterol marit? Redu-l in mod natural!Campania Colesterol marit? Redu-l in mod natural!Campania Colesterol marit? Redu-l in mod natural!Campania Colesterol marit? Redu-l in mod natural!Campania Colesterol marit? Redu-l in mod natural!Campania Colesterol marit? Redu-l in mod natural!Campania Colesterol marit? Redu-l in mod natural!Campania Colesterol marit? Redu-l in mod natural!Campania " Colesterol mărit?Redu-l în mod natural!" ed.I (18-19 septembrie 2010)

Dobrogea-Benecol a desfăşurat în perioada 18-19 septembrie la Constanţa, prima acţiune de testare a colesterolului gratuită din cadrul campaniei de informare şi educare a populaţiei “COLESTEROL MĂRIT? REDU-L ÎN MOD NATURAL!”. Campania urmăreşte informarea publicului cu privire la efectele negative ale colesterolului asupra organismului uman, precum şi focalizarea asupra importanţei efectuării testului de măsurare a nivelului de colesterol în mod constant, ca modalitate de prevenţie.


Campania Colesterol marit? Redu-l in mod natural!Campania Colesterol marit? Redu-l in mod natural!Campania Colesterol marit? Redu-l in mod natural!Campania Colesterol marit? Redu-l in mod natural!Congresul Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli metabolice, ediţia a 8 a (7-9 septembrie 2010, Cluj)

Pâinea Dobrogea Benecol s-a bucurat de aprecierea medicilor diabetologi şi specialiştilor în nutriţie prezenţi la cel de-al 8 lea Congres al Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, desfăşurat la Cluj, în perioada 7-9 septembrie. Standul Dobrogea Benecol a fost vizitat de peste 200 de medici diabetologi, care şi-au arătat interesul pentru noul produs funcţional.


Congresul Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli metaboliceCongresul Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli metaboliceCongresul Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli metaboliceCongresul Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli metaboliceZiua Canotajului Românesc (17 iulie 2010, București)

Dobrogea-Benecol a fost prezentă la cea de-a cincea ediție a Zilei Canotajului Românesc, eveniment organizat de Federația Română de Canotaj în Parcul Herăstrău din București. Această manifestare și-a propus să promoveze și să încurajeze activitatea sportivă și adoptarea unui stil de viață sănătos. Compania Dobrogea Grup a primit o diplomă de excelență din partea doamnei Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj, în semn de apreciere pentru contribuția adusă la dezvoltarea canotajului românesc.


Ziua Canotajului RomanescZiua Canotajului RomanescZiua Canotajului RomanescZiua Canotajului RomanescZiua Canotajului RomanescZiua Canotajului RomanescZiua Canotajului RomanescZiua Canotajului RomanescZiua Canotajului RomanescConferința Bebe Sănătos (3 iulie 2010, București)

Standul Dobrogea-Benecol s-a bucurat de aprecierea publicului prezent la conferința interactivă “Bebe Sănătos” ediția a III-a, care a avut loc sâmbătă 3 iulie 2010, la Institutul Național de Statistică din București. Conferința “Bebe Sănătos” se adresează părinților sau viitorilor părinți care doresc să afle cele mai bune metode de creștere și îngrijire a copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 și 3 ani.


Conferința Națională de Obezitate (1 iulie 2010, Biblioteca Academiei Române din București)

Compania Dobrogea Grup a participat pe data de 1 iulie 2010 la Conferința Națională “Obezitatea în centrul patologiei metabolice”, eveniment organizat la Biblioteca Academiei Române din București.


Conferinta Nationala de ObezitateConferinta Nationala de ObezitateConferinta Nationala de ObezitateConferinta Nationala de ObezitateConferinta Nationala de ObezitateConferinta Nationala de ObezitateConferinta Nationala de ObezitateConferinta Nationala de ObezitateConferinta Nationala de ObezitateConferința Națională de Cardiologie în Medicina Generală (24-26 iunie 2010, București)

Pâinea Dobrogea-Benecol s-a bucurat de interesul maxim al medicilor de familie prezenți la Conferința Națională de Cardiologie în Medicina Generală, eveniment organizat la Palatul Patriarhiei din București. Succesul înregistrat la standul Dobrogea-Benecol se poate observa și în imaginile de mai jos.


Conferinta Nationala de Cardiologie in Medicina GeneralaConferinta Nationala de Cardiologie in Medicina Generala Conferinta Nationala de Cardiologie in Medicina GeneralaConferinta Nationala de Cardiologie in Medicina GeneralaConferinta Nationala de Cardiologie in Medicina Generala Conferinta Nationala de Cardiologie in Medicina GeneralaConferinta Nationala de Cardiologie in Medicina Generala Conferinta Nationala de Cardiologie in Medicina GeneralaConferinta Nationala de Cardiologie in Medicina GeneralaLansarea Dobrogea - Benecol (2 iunie 2010, Bucureşti)

Lansarea oficială a pâinii Dobrogea-Benecol a avut loc pe data de 2 iunie 2010, la Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila”din București. Evenimentul a fost organizat sub înaltul patronaj al Academiei de Științe Medicale din România, precum și al Federației Europene a Academiilor de Științe Medicale.


Lansarea Dobrogea - BenecolLansarea Dobrogea - BenecolLansarea Dobrogea - BenecolLansarea Dobrogea - BenecolLansarea Dobrogea - BenecolLansarea Dobrogea - BenecolLansarea Dobrogea - BenecolLansarea Dobrogea - BenecolLansarea Dobrogea - Benecolfilm Benecol - reducere colesterol

Urmariti-ne si pe:

 Profilul Facebook a Dobrogea-Benecol  Profilul Twitter a Dobrogea-Benecol  Profilul Blogger a Dobrogea-Benecol

Stiri SanatateaTV.ro

Emisiuni SanatateaTV.ro

Ce este colesterolul

Colesterolul este un compus esenţial atât pentru organismul uman cât şi pentru cel animal. Colesterolul este un sterol primar ce se găseşte în membrana celulelor din corpul uman. Este secretat de ficat, dar derivă şi din dieta alimentară. Deşi colesterolul este necesar pentru funcţionarea normală biochimică, este bine ştiut că are efect asupra dezvoltării arterosclerozei vasculare. Se estimează că aproximativ 70% din populaţia adultă din vest are nivelul colesterolului ridicat.

...citeste mai mult