Specialisti alimentatie fara colesterol Consumatori produse fara colesterol in exces

Eficienta maxima mai buna, dependenta de doza

Pana de curand s-a crezut ca o crestere a aportului zilnic de fitosteroli (stanoli din plante si steroli din plante) peste doza zilnica recomandata de 2g, nu are efect suplimentar de reducere a colesterolului. Oricum, conform celor mai recente studii, acest lucru nu pare a fi valabil pentru esterii de stanoli din plante, acestia reprezentand ingredientul unic din produsele Benecol®.

Recent doua studii¹ ² separate au demonstrat ca exista o dependenta data de doza, aproape liniara, pentru scaderea colesterolului LDL, la doze mai mari decat doza recomandata de 2g stanoli din plante pe zi (pana la 9g pe zi). Acest efect nu a fost gasit la esterii de steroli din plante care sunt de asemenea utilizati in alimentele functionale pentru reducerea colesterolului.

O meta-analiza recenta a aratat ca reducerea maxima a colesterolului LDL este de 18.3% pentru esterii de stanoli din plante, fata de doar 10.7% pentru esterii de steroli din plante. Deci, in mod clar, in comparatie cu alti fitosteroli, esterii de stanoli din plante ofera eficacitate maxima, mai buna, de reducere a colesterolului.

Prin urmare, esterii de stanoli din plante din produsele Benecol® sunt in mod evident cea mai buna optiune dietetica de a gestiona nivelul crescut al colesterolului.

Produsele Benecol®, cum ar fi iaurturile de baut, painea si produsele tartinabile, se vand in mai bine de 30 de tari. Mai multe informatii gasiti pe : www.benecol.com

 

1. Mensink R et al (2010). Plant stanols dose-dependently decrease LDL-cholesterol concentrations, but not cholesterol-standardized fat-soluble antioxidant concentrations, at intakes up to 9 g/d. American Journal of Clinical Nutrition; 92: 24-33.

2. Gylling H et al (2010). The effect of a very high daily plant stanol ester intake on serum lipids, carotenoids, and fat-soluble vitamins. Clinical Nutrition; 29: 112-118.

3. Musa-Veloso K et al. A comparison of the LDL-cholesterol lowering efficacy of plant stanols and plant sterols: Results of a meta-analysis of randomized controlled trials. Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids 2011; 85: 9-28.

4. Musa-Veloso K et Poon TH. Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids, 2011; 85: 189-193.


Parerea ta conteaza:

film Benecol - reducere colesterol

Urmariti-ne si pe:

 Profilul Facebook a Dobrogea-Benecol  Profilul Twitter a Dobrogea-Benecol  Profilul Blogger a Dobrogea-Benecol

Stiri SanatateaTV.ro

Emisiuni SanatateaTV.ro

Ce este colesterolul

Colesterolul este un compus esenţial atât pentru organismul uman cât şi pentru cel animal. Colesterolul este un sterol primar ce se găseşte în membrana celulelor din corpul uman. Este secretat de ficat, dar derivă şi din dieta alimentară. Deşi colesterolul este necesar pentru funcţionarea normală biochimică, este bine ştiut că are efect asupra dezvoltării arterosclerozei vasculare. Se estimează că aproximativ 70% din populaţia adultă din vest are nivelul colesterolului ridicat.

...citeste mai mult