Specialisti alimentatie fara colesterol Consumatori produse fara colesterol in exces

Consumatori

Dobrogea-Benecol, expert în reducerea colesterolului

 

Pâinea Dobrogea Benecol este singul produs din România ce conține doza optimă zilnică de stanoli din plante, ingredient testat în lume în cadrul a 60 de studii clinice ce demonstreaza că, consumul zilnic de Benecol are efect în scăderea colesterolului.

 

Produsele noastre

 

Pâinea Dobrogea-Benecol 240g

Pâinea Dobrogea-Benecol 80g

 

Pâinea de secară Dobrogea-Benecol cu stanoli din plante adăugați reduce riscul bolilor cardiovasculare.

Fiecare porție (4 felii de pâine Dobrogea-Benecol) conține 2g de stanoli din plante.
Pâinea de secară Dobrogea-Benecol, este un produs obținut din materii prime atent selecționate, rezultat în urma unor procese tehnologice automatizate.

 

Ambalare:

Pachet de 240g (3 porții x 80g = 12 felii)

Pachet de 80g (1 porție = 4 felii)

 

Termen de valabilitate: produsul are un termen de valabilitate de 20 zile.
Produsul este destinat exclusiv persoanelor care doresc să-și reducă nivelul colesterolului sanguin sau celor care doresc să adopte o alimentaţie sănătoasă.

 

Beneficii

 

Benecol este denumirea ingredientului alimentar cu stanoli din plante, ce reduce colesterolul și care acum se găsește și pe piața din România.

 

Stanolii vegetali sunt molecule cu o structură similară cu a colesterolului. Stanolii se găsesc în scoarța arborilor, de ex. pinul, în cereale, mai ales în grâu și porumb, dar și în uleiurile vegetale, cum ar fi uleiul de măsline și de porumb.

 

Dobrogea Grup vă prezintă o soluție eficientă în lupta contra colesterolului: pâinea Dobrogea-Benecol.

 

Pâinea Dobrogea-Benecol este singurul produs din România cu doza optimă de stanoli din plante, ingrediente susținute în lume de peste 60 de studii clinice.
Consumând pâinea de secară Dobrogea-Benecol în doza unică sau de doua ori pe zi în cadrul meselor principale puteți obține o reducere a colesterolului în doar 2 săptămâni.

 

Doze recomandate

 

Benecol este eficient atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.
Reducerea colesterolului doar prin modificarea alimentației aduce un beneficiu pe o perioadă scurtă de timp, datorită greutății de-a menține o dietă constantă din punct de vedere al sănătății. Benecol este eficient timp îndelungat. Studiile clinice arată prin consumul de produse Benecol timp de două săptămâni consecutive se reduce nivelul colesterolului total și colesterolul LDL, aceste valori scăzute menținându-se pe o perioadă de 12 luni, dacă zilnic se consumă produse cu esteri de stanoli din plante.

Nivelul crescut al colesterolului este periculos, deoarece este vorba de o substanță ce ajunge în sânge, depunându-se pe pereții arterelor, fiind transportat de la inimă în restul corpului. Acumularea LDL- colesterolului în artere duce la ateroscleroză în plăci, adică ruperea vaselor de sânge. Depunerea în cantități mari a colesterolului poate duce la blocarea completă a unei artere, astfel încat sângele nu mai poate circula prin ea.

Colesterolul este necesar organismului, atâta timp cât cantitatea nu este excesivă.
Este o problemă serioasă dacă se ajunge în acest punct, riscul de a avea un atac cerebral sau un atac de cord crește considerabil.
Blocarea vaselor coronariene ce transportă sângele către inimă poate duce la un infarct miocardic. Un accident vascular cerebral poate apărea, atunci când arterele care transportă sângele către creier sunt blocate. Prin urmare, este extrem de importantă verificarea colesterolului din sânge. Având în vedere că factorii de risc diferă în funcție de sex, femeile începând cu 45 de ani, iar bărbații începând cu 35 de ani, trebuie să-și facă analiza colesterolului din sânge cel puțin o dată pe an.

Depozitele mari de colesterol pot bloca complet o arteră. Prezența excesivă a colesterolului în sânge poate provoca un atac de cord, un accident cerebral sau o tromboză.

Cu toate acestea, este de preferat ca frecvența efectuării unui control al nivelului colesterolului trebuie mărită, în funcție de nivelul colesterolului și în funcție de factorii personali de risc de apariție a bolilor cardiovasculare. Printre acești factori se numără: cei care au suferit un atac de cord, apariția unui atac de cord la rudele apropiate, persoanele la menopauză. Fumatul, hipertensiunea arterială, diabetul zaharat sunt factori ce influențează colesterolul, iar persoanele supraponderale sau inactive prezintă un factor de risc mai mare. În cazul în care testul este pozitiv, medicii recomandă o alimentație sănătoasă și exerciții fizice.

 

Ce este de făcut în cazul în care rezultatul analizei demonstrează o creștere a colesterolului?

 

În primul rând se fac schimbări ale modului de viață și se intervine cu o alimentație sănătoasă. Acest lucru va ajuta la reducerea riscului de complicații date de nivelul ridicat al colesterolului.


Dacă sunteți fumător, ar fi bine să renunțați la fumat.

Faceți o alegere sigură, consumând un produs ce conține stanoli din plante. Acum există o pâine ce reduce nivelul colesterolului: pâinea Dobrogea-Benecol.

În plus, exercițiile fizice pot reduce presiunea sanguină acționând direct asupra nivelului colesterolului LDL (colesterolul rău), reducându-l. În același timp, exercițiile pot ridica nivelul colesterolului HDL (colesterolul bun) ce protejează împotriva bolilor de inimă. În plus, exercițiile te pot ajuta să scazi în greutate. Pe de altă parte, practicarea exercițiilor fizice ajută la întărirea sănătății inimii, ajutând-o să pompeze mai mult sânge cu fiecare bătaie.
Sângele eliberează astfel mai mult oxigen, funcționarea fiind eficientă în acest fel. Pe de altă parte, medicul dumneavoastră trebuie să vă indice dacă trebuie să luați vreun tip de medicament. Amintiți-vă că există o pâine ce reduce nivelul colesterolului: Dobrogea-Benecol. Faceți o alegere sigură, consumând un produs ce conține un ingredient activ, susținut de studii științifice, aşa cum este cazul stanolilor din plante.

film Benecol - reducere colesterol

Urmariti-ne si pe:

 Profilul Facebook a Dobrogea-Benecol  Profilul Twitter a Dobrogea-Benecol  Profilul Blogger a Dobrogea-Benecol

Stiri SanatateaTV.ro

Emisiuni SanatateaTV.ro

Ce este colesterolul

Colesterolul este un compus esenţial atât pentru organismul uman cât şi pentru cel animal. Colesterolul este un sterol primar ce se găseşte în membrana celulelor din corpul uman. Este secretat de ficat, dar derivă şi din dieta alimentară. Deşi colesterolul este necesar pentru funcţionarea normală biochimică, este bine ştiut că are efect asupra dezvoltării arterosclerozei vasculare. Se estimează că aproximativ 70% din populaţia adultă din vest are nivelul colesterolului ridicat.

...citeste mai mult