Specialisti alimentatie fara colesterol Consumatori produse fara colesterol in exces

Beneficiile Benecol

Pâinea de secară Dobrogea-Benecol este cea mai bună alegere pentru reducerea colesterolului, împreună cu o dietă sănătoasă. Benecol este denumirea ingredientului alimentar cu stanoli din plante, ce reduce colesterolul și care acum se găsește și pe piața din România.

Studiile clinice arată că un consum zilnic de produse Benecol timp de două săptămâni consecutiv reduce nivelul colesterolului total cu până la 10% și colesterolul LDL până la 15%, iar aceste valori scăzute se mențin pe o perioadă de 12 luni, dacă zilnic se consumă produse cu esteri de stanoli din plante.

Dobrogea Grup vă prezintă o soluție eficientă în lupta contra colesterolului

Pâinea Dobrogea-Benecol este singurul produs din România cu doză optimă de esteri de stanoli din plante, ingrediente susținute în lume de peste 60 de studii clinice.

Consumând pâinea de secară Dobrogea-Benecol în doza unica sau în cadrul celor 3 mese principale puteți obține o reducere a colesterolului total cu până la 10% în doar două săptămâni.

Efectul optim este atins atunci când pâinea Dobrogea-Benecol este consumată în timpul meselor.

De ce în timpul mesei?

Formarea de micele este necesară pentru absorbţia grăsimilor alimentare. Micelele oferă un mecanism pentru transportul acizilor graşi, monogliceridelor şi sterolilor (colesterol, steroli din plante şi stanoli din plante) în enterocite şi celulele epiteliale intestinale. Formarea optimă a micelelor necesită aportul simultan a unei cantităţi  suficient de mare de grăsimi şi a altor macronutrienţi pentru a stimula eliberarea de enzime digestive pancreatice şi biliare. Când sunt ingerate produsele alimentare, vezica biliară se contractă şi sunt eliberate cantităţi mari de săruri biliare. În partea proximală a intestinului subţire, sărurile biliare şi lipidele interacţioneaza în mod spontan şi formeaza micele.

Atunci când stanolii din plante sunt ingerati cu alimente, deplasează colesterolul din micele şi, astfel, reduce cantitatea de steroli disponibilă pentru absorbţie. Astfel, stanolii din plante rămân disponibili pentru captarea enterocitelor.

Pâinea Dobrogea-Benecol este eficientă timp îndelungat.

Studiile clinice arată că un consum zilnic de produse Benecol timp de două săptămâni consecutiv reduce nivelul colesterolului total cu până la 10% și colesterolul LDL până la 15%, iar aceste valori scăzute se mențin pe o perioadă de 12 luni, dacă zilnic se consumă produse cu esteri de stanoli din plante.

O dietă sănătoasă pentru o inimă sănătoasă. Ce rol are Benecol?

O dietă sănătoasă pentru o inimă sănătoasă ar trebui să aibă un conţinut scăzut de colesterol şi  să ofere un aport  scăzut de grăsime de acizi graşi saturaţi (de origine animală), de sare şi cu un conţinut ridicat de fibre. Cu toate acestea, cel mai important factor de risc al bolilor coronariene şi al bolilor cardiovasculare, este în general colesterolemia.

În cazul în care colesterolul total seric este mai mare de 5 mmol/l, apare prima schimbare patologică, formarea unor striaţii de materie grasă, ce se dezvoltă mai târziu şi face ca colesterolul să se cristalizeze în stratul cel mai intim al arterelor şi astfel se formează ateroscleroza. Striaţiile de grăsime pot începe să se formeze încă din copilărie, atunci când nivelul colesterolului seric este mare, deşi este posibil să apară modificări aterosclerotice sau chiar să se oprească procesul în cazul în care se reduce valoarea acestui parametru. În concordanţă, o dietă sănătoasă pentru o inimă sănătoasă încearcă să prevină hipercolesterolemia şi chiar sa reducă nivelul colesterolului din sânge.

Aportul crescut de colesterol şi acizi graşi creşte colesterolul total şi colesterolul LDL. O dietă sănătoasă pentru o inimă sănătoasă conţine mai puţin de 200 mg/zi de colesterol, cantitate mai mică decât cea din gălbenuşul de ou. Proporţia de acizi graşi ar trebui să reprezinte aproape 30% din consumul total energetic al produselor alimentare, din care mai puţin de 7%, trebuie să provină din grăsimi saturate, aproape 13% trebuie sa provina din acizi graşi monosaturati (de exemplu, uleiuri rapita sau ulei de măsline) şi aproximativ 10%, din acizi graşi polinesaturaţi (de exemplu, ulei de floarea-soarelui sau porumb).

Acest lucru înseamnă că aportul zilnic de lipide pentru o persoană care cântărește 70 kg trebuie să fie cel mult 70 de grame, din care mai puţin de 16 g corespund acizilor graşi saturaţi, aproximativ 23 de grame celor polinesaturaţi, şi 30 g celor monosaturati. Profilul lipidic al uleiului de rapiţă este oarecum de preferat față de profilul lipidic al uleiului de măsline, deoarece conţine cantităţi mari de acizi graşi esenţiali: linoleic şi alfa-linoleic, la care se adaugă cantităţi mici de steroli de plante.

Se recomandă acidul alfa-linolenic ce are efect benefic asupra riscului cardiovascular, în timp ce sterolii din plante - din uleiul de rapiţă reduc uşor colesterolemia. Se recomandă consumul de carne de peşte cu un conţinut de grăsime de peste 5% (ton, somon, sardină, macrou, scrumbie, peşte spadă, caracatiţă, plătică, păstrăv, etc.) de două ori pe săptămână, în cadrul unei diete sănătoase pentru o inimă sănătoasă.

Se consideră că dieta reduce nivelul colesterolului cu aproape 5% în cazul în care urmaţi aceste recomandări.

Mulţi oameni ar putea să-şi menţină colesterolul seric în limite optime dacă urmează o dietă sănătoasă şi dacă îşi controlează greutatea, pentru a avea certitudinea că riscul de boli coronariene sau accidente vasculare cerebrale este minim.

Astfel că ne punem întrebarea: ce facem în cazul în care nivelul colesterolului depăşeşte limita superioară, în ciuda faptului că urmăm o dietă sănătoasă?

Bazându-ne pe decenii de cercetare ştiinţifică realizată pe steroli din plante şi pe metabolismului colesterolului, au fost lansate produse cu steroli şi stanoli din plante, care vizează persoanele cu valori mari ale colesterolului, primul produs lansat în 1995, un sos pentru salate ce conţinea esteri de stanoli (Benecol) în Finlanda, şi apoi, în 1999 s-a efectuat un studiu pe un sos pentru salate cu adaos de esteri de steroli. Acest rezumat este doar despre Benecol, având în vedere faptul necontestat al eficienţei lui pe termen lung.

Nu numai că reduce nivelul colesterolului, dar reduce şi valorile sterolilor din plante, în plus nivelul de absorbţie este minim.

 Esterii de stanoli din plante din Benecol reduc nivelul colesterolului total cu 10%, iar efectul combinat al acizilor graşi recomandaţi din punct de vedere nutriţional şi al esterilor de stanoli din plante din Benecol reduc colesterolul până la 15%.

Atunci când produsele Benecol sunt utilizate în produse fără grăsime sau cu un conţinut scăzut de grăsime, grăsimile din alimentaţie trebuie să provină în primul rând din uleiurile vegetale. Prin urmare, asocierea dintre Benecol şi o dietă sănătoasă pentru inimă poate reduce colesterolul la valori normale, fără medicaţie.

În special, persoanele cu o absorbţie ridicată a colesterolului răspund optim la produsele Benecol. Cu toate acestea, în cazul în care colesterolul are valori mai mari de 5 mmol/l, trebuie să se schimbe stilul de viaţă adoptându-se o dietă sănătoasă şi utilizarea produselor Benecol, puteţi adăuga o doză mică de statine ca o a treia etapă a acestui algoritm.

Toate persoanele cu hipercolesterolemie pot consuma produse Benecol, indiferent dacă sunt adulţi, copii sau diabetici. Reducerea colesterolului total în proporţie de 10-15% cu ajutorul produselor Benecol, este din punct de vedere teoretic suficientă pentru a preveni sau încetini evoluţia bolii coronariene şi a aterosclerozei.

(v. Bibliografie - pct. 8, 9, 10, 11)


Parerea ta conteaza:

film Benecol - reducere colesterol

Urmariti-ne si pe:

 Profilul Facebook a Dobrogea-Benecol  Profilul Twitter a Dobrogea-Benecol  Profilul Blogger a Dobrogea-Benecol

Stiri SanatateaTV.ro

Emisiuni SanatateaTV.ro

Ce este colesterolul

Colesterolul este un compus esenţial atât pentru organismul uman cât şi pentru cel animal. Colesterolul este un sterol primar ce se găseşte în membrana celulelor din corpul uman. Este secretat de ficat, dar derivă şi din dieta alimentară. Deşi colesterolul este necesar pentru funcţionarea normală biochimică, este bine ştiut că are efect asupra dezvoltării arterosclerozei vasculare. Se estimează că aproximativ 70% din populaţia adultă din vest are nivelul colesterolului ridicat.

...citeste mai mult